Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Köklerden Geleceğe" eğitim seminerleri başladı.

Merkezinde insanın olduğu; İnsanın, zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişim yönleriyle bütüncül olarak ele alınıp, insanın kendini tanımasına ve keşfetmesine imkân tanıyan, kişilerin ilgi ve kabiliyetleri ölçüsünde esnek ve özgür öğrenme ortamlarının yaygınlaştırıldığı hak ve gelişim temelli bir öğrenme sürecini yapılandıran "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Köklerden Geleceğe" eğitim seminerleri başladı.

İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Özdemir’in katıldığı seminerde İvrindi ilçesinde görev yapan özel ve resmi tüm okulların kurum yöneticileri de katıldı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde; "adalet, hikmet, merhamet, iyilik, doğruluk, çalışkanlık, faydalı olmak ve güzellik gibi değerler üzerinde yükselen bir medeniyet mirasına sahip olan milletimiz; Türkiye Yüzyılı'nda eğitim adına kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmaktadır. Türk eğitim sistemi bütün ideolojilerin üstünde millî bir şahsiyetin oluşumuna katkı sağlamak ve millî bilince sahip şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek adına ahlaklı, erdemli; milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bilge nesilleri hedefler. Ayrıca eleştirel düşünen, problem çözen, karar veren, mesuliyet ve ülkü sahibi; yalnızca medeniyete uyum sağlamakla yetinmeyip etkin olarak medeniyet kurucusu ve geliştiricisi nesiller yetiştirmek de eğitim sistemimizin ilkeleri arasındadır. Bu doğrultuda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli medeniyetimizin üzerine inşa edildiği temel kavramlar olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim nesiller yetiştirmek için madde-mana, akıl-duygu, nefis-vicdan, insan-toplum ve zaman-mekân dengesini gözetir.

HABER: HABER MERKEZİ