Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın önderliğinde gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Vali Şıldak, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda eğitim alanında atılan adımlardan ve BİGEP projesinin kazanımlarından bahsetti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında; Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantısının 5’incisi Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 

Her ay düzenli olarak farklı bir ilçede gerçekleştirilen toplantıda Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) değerlendirilmesi, eğitim yatırımları, ilçelerde gerçekleştirilen proje çalışmaları başta olmak üzere il genelinde eğitim alanındaki bütün yatırımlar ve çalışmalar masaya yatırıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, eğitim alanında verdikleri öneme dikkat çekti. Şıldak, toplantıyı şöyle özetledi: “BİGEP’in özellikle bu eğitim öğretim yılında akademik alana odaklanmış olması hasebiyle Haziran ayında yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilimizde en başarılı şekilde, iyi sonuçlarla neticelendirilmesi için yaptığımız çalışmaları masaya yatırdık.”

BİGEP ÖĞRENCİLERİ YARINLARA
DONANIMLI OLARAK HAZIRLIYOR

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni (BİGEP) anlatarak açıklamalarını sürdüren Vali Şıldak: “BİGEP çalışmaları Balıkesir’e özel, tamamen ilimizin paydaşlarıyla, kaynaklarıyla yürüttüğümüz; Milli Eğitim Bakanlığımızın temel politikalarına ve stratejilerine uygun, özellikle il genelindeki başarı seviyesinin yükseltilmesini, öğrencilerimizin yarınlara çok daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlamaya yönelik geniş katılımlı ve kapsamlı olarak başarıyla sürdürülmektedir. BİGEP şuanda da Balıkesir’in bir marka değeri haline geldi” dedi.

DENEME SINAVLARI İLE ÖĞRENCİLERİ HAZIRLIYOR

Her ay düzenli olarak yapılan deneme sınavları ile öğrencileri LGS ve YKS’ye hazırladıklarını aktaran Vali Şıldak: “Balıkesir’de her ay düzenli olarak deneme sınavları yapıyoruz. İl düzeyinde deneme sınavları Balıkesir’de uzun bir aradan sonra ilk defa yapılıyor. Bunun anlamı şudur: Başarı seviyesinin yükseltilmesi için sürekli çocuklarımızın başarı grafiğinin ölçümlenmesi, gidişatlarının değerlendirilmesi ve verilerle bunların desteklenmesi gerekiyor. 7-8 ve 11-12’nci sınıflarımızın her ay düzenli olarak ciddi hazırlanmış bir sınavla yüz yüze gelmesi, gerçek sınav ortamında başarı düzeylerini test etme imkanı bulması, rakipleriyle olan sıralamalarının kıyaslanmış bir şekilde önlerine konulması, her öğrencimizin bir karneyle desteklenmesi son derece mühim. Eğitimcilerimiz bu işlere kafa yorarak en doğrusunu, en güzelini ve en başarıya götürücü yolu seçerek büyük bir gayretle çalışıyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Araştırma Geliştirme Birimimiz, Ölçme Değerlendirme Birimimiz öncelikli olarak BİGEP çalışmalarını gündeme alıp başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Bu yaptığımız sınavlarla çocuklarımızı gerçek sınavlara çok daha iyi seviyede yaklaştırmış oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

5 ÖĞRENCİYE 1 DANIŞMAN ÖĞRETMEN

İl genelindeki her öğrenciye bir danışman öğretmen atandığını söyleyen Vali Şıldak, şöyle konuştu: “Her öğrencimize bir öğretmenimizi danışman öğretmen olarak görevlendirdik. Ortalama 5-6 öğrencimizin 1 danışma öğretmeni var. Çocuğumuz okulda rehber öğretmenin dışında danışman öğretmeniyle de her an buluşup ona soru sorabiliyor, yönlendirme isteyebiliyor; onun desteğini, gayretini her zaman yanında buluyor.”

BALIKESİR DAHA İYİ BAŞARILARA İMZA ATACAK

Uygulanan BİGEP projesi kapsamında Balıkesir’in eğitim alanında çok daha yüksek başarılara imza atacağını ifade eden Vali Şıldak: “Netice itibariyle biz bu sene merkezi sınavlarda Balıkesir’in çok daha yüksek başarılara imza atacağına, çocuklarımızın geleceğe yönelik planlamalarında bu hamlelerin çok iyi bir dayanak olacağını düşünüyorum. Çünkü ciddi bir çalışma yürütüldü. Özellikle bu yıl pandemi sürecinin olmaması, tamamıyla yüz yüze eğitim yapmış olmamız; bunun yanı sıra il kadromuzda eksiklik bulunmaması, okullarımızdaki BİGEP ruhunu, heyecanının çok daha güçlenmiş olması sebebiyle başarıyı hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

BAŞARILI OLAN ÖDÜLLENDİRİLİYOR

BİGEP projesi kapsamında başarılı olan öğrenci, idareci ve öğretmenlerin ödüllendirildiğini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak şöyle konuştu: “BİGEP gerçekten gönüllere dokunan, eğitimdeki insan faktörünü hareketlendirmeye, motive etmeye çalışan, sloganımızda da olduğu gibi eğitime yeni bir bakış projesi olarak bütün ilçelerimizde uygulandı. Çalışmanın kendine özgü pek çok yanı var. Bunlardan bir tanesi ilin tamamında uygulanmış olmasıdır. Eşzamanlı olarak biz Ayvalık’ın bir köyünde de, Erdek’in bir köyünde de ilin tamamında aynı sınavları, değerlendirmeleri yapıyoruz. Şunu da açıklıkla ifade etmek istiyorum: her okul, ilçe milli eğitim müdürü ve öğretmenimiz yapılan çalışmaların ölçüldüğünü, takip edildiğini, değerlendirildiğini biliyorlar. Hiçbir şey boşa gitmiyor. Başarılı öğrencileri, idarecileri ve öğretmenleri değerlendirerek ödüllendiriyoruz. Uygulamamız tamamen özendirici, motive edici, heyecanlandırıcı ve motive edici bir çalışmadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hem ödüllendirmede hem merkezi sınav kalitesine yakın bir şekilde gerçekleştirerek her ay yaptığımız deneme sınavlarımızın da sponsorudur. Bu konuda da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ve destek sağlayan tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum.”

 BİGEP ŞEHRİN MARKESİ OLDU

Öte yandan uygulanan çalışmalar sonucunda BİGEP’in adeta şehrin markası haline geldiğini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak: “BİGEP tamamen Balıkesir ile özdeşleşmiş ve ilin bir markası haline gelmiştir. BİGEP ile ilgili asıl vurgulanması gereken bir gönüllülük esasına dayanan bir proje olmasıdır. Balıkesir eğitim alanında son derece geniş bir veritabanına sahip olmuştur. Eğitim ile ilgili bütün gelişimi kapsamlı olarak elinde tutuyor. Bunları da her yıl geliştirerek devam edeceğiz” diye kaydetti.

BALIKESİR ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Balıkesir’in son 2 yılda eğitim yatırımları konusunda altın çağını yaşadığına dikkat çeken Şıldak şöyle söyledi: “Balıkesir son 2 yıldır eğitim yatırımları konusunda altın çağını yaşamaktadır. Yeni okul yapımları, depreme dayanıklılık konusundaki çalışmalar konusunda önceki yıllara göre kıyaslandığında son derece yüksek seviyeli bir eğitim var. Rakamlar bize bunu söylüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilimizdeki en son ziyaretinden sonraki talimatları, bu konudaki ödenek aktarımları, yatırım programlarının genişletilmesi sayesinde şuanda sadece Balıkesir’de 67 okulumuzun yapım çalışması devam ediyor. Bu büyük bir sayı. Güçlendirilen değil tamamen yeniden yapılan 67 okulumuz var. Bunları da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Kaymakamlıklarımız, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız son derece yakından takip ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz de fırsat bulduğumuzda yürütülen çalışmaları yerinde görüyoruz.”

SAVAŞTEPE EĞİTİMİN MERKEZİ OLACAK

 Savaştepe ilçesinde yapımı süren ve içinde tarım hayvancılık yiyecek içecek bölümlerinin olduğu okul, 300 dekarlık arazisi ile şehrin eğitim merkezi haline gelecek. Vali Şıldak, bölgede çalışmaların sürdüğünü belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu kapsamda Savaştepe ilçesindeki bir okulumuzu da tarım lisesine dönüştürüyoruz. Tarım Hayvancılık Yiyecek İçecek bölümlerinin olduğu bir okul haline gelecek. Şuanda orada 12 derslikli bir okul ve 100 kişilik pansiyon inşaatımız devam ediyor. İlave yatırımlarla birlikte bölge eğitim kampüsüne dönüşecek. 300 dekar arazisiyle Balıkesir’in parlayan eğitim merkezi haline gelecek.”

Haber: Ahmet Arzu