Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu öğrencisi Betül Kahya 4 Haziran 2023 günü iki oturum halinde gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı’ndan (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında katıldı.

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin girdiği LGS Sınavı 4 Haziran 2023 günü iki oturum halinde gerçekleştirildi ve Türkiye genelinde sınava 1.030.195 öğrenci girdi. Beklenen sonuçlar 23 Haziran Cuma günü açıklandı.  Türkiye geneli bir milyondan fazla öğrencinin katıldığı LGS’de sadece 562 öğrenci tüm soruları cevaplayarak tam puan aldı. Balıkesir genelinde 6 öğrenci tam puan aldı.

 

8.sınıf öğrencisi Betül Kahya’nın en ettiği başarı oldukça önemli bir başarı olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ; “bu başarı büyük bir emek ile elde ediliyor, Edremit Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu öğrencimiz Betül Kahya’nın bu önemli başarısını, ailesini, okulumuzu kutluyorum, Edremit için, hepimiz için gurur verici bir başarı, 3-19 Temmuz tarihleri arasında LGS sınavı sonuçlarına göre öğrencilerimiz tercihte bulunabilecekler, tüm öğrencilerimize ortaöğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Haber: Gülten İmren




KAYNAK: İHA