Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilerle bir araya geldi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, eğitim öğretim süreçlerini yerinde gözlemlemek amacıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda; Savaştepe ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Müdür Demir, Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa katıldı.

Düzenlenen programa; AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Savaştepe Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, Balıkesir HAYKOOP Başkanı Faruk Özen ile yönetim kurulu üyeleri ve Savaştepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ın yanı sıra birçok davetli katıldı.

Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde, okulun başarılı projeleri ve çalışmalarıyla ülkemizin üretim ve ekonomik faaliyetlerinde önemli bir rol oynadığını vurgulandı. Okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya gelinerek öğrencilerin mesleki eğitimdeki başarıları ve öğretmenlerin özverileri takdir edildi.

Okulun öğretmenleri ve yöneticileri ile yapılan toplantıda, mesleki ve teknik eğitimin önemi üzerinde duruldu. Mesleki eğitimin gençlerin gelecekteki kariyerlerine sağlam bir temel oluşturduğu ve eğitimlerin ülkenin ekonomik kalkınmasında kritik bir rol oynadığı ifade edildi. Öğrencilerin girişimcilik ruhunu destekleyecek projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Toplantının ardından okulda düzenlenen bir törenle Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) tarafından okula ultrason cihazı teslim edildi. Bu cihazın okulun eğitim kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi. Tören sırasında yapılan konuşmalarda, ultrason cihazının öğrencilerin pratik bilgi ve becerilerini geliştirmede büyük katkı sağlayacağı vurgulandı. Bu tür teknolojik donanımların eğitimdeki rolü ve önemi üzerine de dikkat çekildi. HAYKOOP'un bu girişimi hem eğitim kurumları hem de öğrenciler için önemli bir destek olarak değerlendirildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İş hayatının ihtiyaç duyduğu nitelikli gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük rol sahibi olan meslek liselerimiz, çalışmalarıyla ilimizi gururlandırıyor. Bu gururlardan birisi olan Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilçedeki üretim desenin artmasına katkı sunuyor. Tarım tekniklerinin uygulamalı olarak öğretildiği Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, tohumdan hasada kadar ürün yetiştirme aşamalarında deneyim kazanarak geleceğin tarımını tasarlama yolunda önemli bir görev üstleniyor. Hayvancılık alanında eğitim gören öğrencilerimizin uygulamalı çalışmalar yapması noktasında destek sağlayan Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'ne eğitime olan katkıları için teşekkür ediyorum."

Düzenlenen programın ardından Savaştepe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, burada görev yapan personelle tanışma fırsatı buldu. Ziyaret sırasında Murat Demir, eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için neler yapılabileceğini personelle detaylı olarak konuştu. Ayrıca, ilçede yürütülen eğitim projeleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Eğitimde özveri, inanç ve birliktelik ile başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Müdür Demir, Balıkesir eğitim ailesi olarak eğitime gönül veren tüm paydaşlarımızla daha parlak yarınlar için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

HABER: HABER MERKEZİ