Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Sakarya Üniversitesi ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen 11. ERPA Eğitim Araştırmaları Kongresi Cunda’da başladı.

11. ERPA Eğitim Araştırmaları Kongresi/ERPA 2024; ERPA Eğitim Araştırmaları Derneği, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Sakarya Üniversitesi ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ortaklığında Balıkesir’de gerçekleştiriliyor. Cunda-Ayvalık’ta gerçekleştirilen kongre, düzenlenen açılış töreniyle başladı.

13-15 Eylül 2024 tarihlerindeki kongrenin açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, ERPA Uluslararası Eğitim Kongreleri Başkanı ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Soyer, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve ERPA Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çalışkan, BAÜN Genel Sekreteri Yemliha Yanar, farklı üniversitelerden akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açılışında konuşan ERPA Uluslararası Eğitim Kongreleri Başkanı ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Soyer kongre hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, 11.si düzenlenen kongrenin başarılı geçmesi dileklerinde bulundu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da, Balıkesir Üniversitesinin son dönemde çok sayıda bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptığının ve ortaklık gerçekleştirdiğinin altını çizerek, 11. ERPA Eğitim Araştırmaları Kongresi vesilesiyle de farklı alanlardan akademisyenleri Balıkesir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kongre davetlilerinden Galati Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gabriel Talhagir’in “Batıda Eğitim Programlarında Fiziksel Okuryazarlık” başlıklı sunumu ve kongre çağrılı konuşmacılarından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldız’ın “Türkiye’de Program Değişim Politikaları” başlıklı sunumu ile devam eden kongre açılış programı, plaket takdim töreni ile sona erdi.

Kongre, eğitim alanında farklı konu başlıklarında bildiri sunumları ile devam edecek.

 

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU