Balıkesir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Balıkesir Üniversitesi öğrencilerini staj, istihdam sağlamaya devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAÜN KAGEM) Balıkesir Üniversitesi öğrencilerini staj, istihdam ve kariyer yolculuklarında desteklemeye devam ediyor. Öğrencilere kariyerlerini destekleyici yeni imkanlar oluşturmak adına Balıkesir Üniversitesi ile Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Yönetim Kurulu salonunda düzenlenen protokol imza törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un yanı sıra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suat Kara, Uyumsoft Uyum Akademi Birim Sorumlusu Lokman Tarık Dağ, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Özlem Erdil Toraman ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tekin katıldı.

İmzalanan protokol ile üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Balıkesir Üniversitesi bünyesinde açılacak staj okulunda, Bilgisayar, Yazılım, Matematik, İşletme, Endüstri ve ilgili bölümlerde okuyan lisans öğrencilerinin staj yapmaları planlanırken, Yaz Staj Okulu'na katılan Yazılım staj grubu öğrencilerinin C#, ASP. NET, SQL konusunda eğitim almaları; Endüstri staj grubu öğrencilerinin de LioxERP'de Mali İşler, Malzeme Lojistik, Üretim ve İnsan Kaynakları yönetimi modüllerinde sertifikalı eğitim almaları amaçlandı.

Protokol imza töreninde görüş ve düşüncelerini paylaşan BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, üniversite-sektör ve üniversite sanayi iş birliklerini geliştirmek adına önemi büyük olan protokolün, kurumlar ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulunurken, kurum yetkililerini de imzalanan iş birliği protokolü vesilesiyle tebrik etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Dekanı aynı zamanda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suat Kara da imzalanan protokol ile açılacak olan staj okulunun Uyumsoft firması iş birliği ile açılan ikinci yaz staj okul olduğunu ve staj okulunda eğitim alan öğrencilerin alacakları sertifikalı eğitim ile çalışma hayatlarına rakiplerinden önde başlayacaklarını belirtti. Uyumsoft Uyum Akademi Birim Sorumlusu Lokman Tarık Dağ da açılacak staj okulunda eğitim alan başarılı öğrencilerin istihdam edilmesi konusunda gerekli desteklerin kurumları tarafından sunulacağını ve aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi bünyesinde verilecek derslerde Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. ait olan LioxERP yazılımının lisanslı ve ücretsiz kullanımının protokol hükümlerine göre mümkün olduğunu ifade etti.

 

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA