BAÜN Veteriner Fakültesi ve Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hayvancılık sektöründeki bilgi birikimini artırmak amacıyla "Sağmal İneklerin Beslenmesi" konulu bir panel düzenledi. Panelde süt sığırlarının beslenmesi ve sağlık yönetimi üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Veteriner Fakültesi ile Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde "Sağmal İneklerin Beslenmesi" konulu panel düzenlendi. BAÜN Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda düzenlenen panele; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan, Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, bölge yetiştiricileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programının açılış konuşmalarını BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan ve Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin gerçekleştirdi.

Panelde; Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Ergün Demir “Sağmal İneklerin Beslenmesi”, Prof. Dr. Rahim Aydın “Süt Sığırlarında Beslenme Hastalıkları” ve Doç. Dr. Hasan Atalay da “Geçiş Dönemi Sürü Sağlığı, Beslenmesi ve Yönetimi” adlı sunum yaparak, bilgiler verdi.

Balıkesir bölgesindeki hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yetiştiricilerin bilgi düzeyinin artırılması açısından büyük önem taşıyan ve ileriki dönede tekrarının planlandığı panel soru-cevap bölümü ile devam etti. Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin’e teşekkür belgesi verilmesinin ardından tolu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

HABER: BUSE ASLAN