Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Özbekistan Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesi Rektörü ve Özbekistan Milletvekili Prof. Dr. To‘lqin Zakirovich Teshabayev ile görüştü.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Gülistan Devlet Üniversitesini ve Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesini ziyaret ederek iş birliği görüşmesi gerçekleştirdi. Uluslararası akademik iş birlikleri çalışmalarını kapsayan ziyarette, bir dizi inceleme ve görüşmede bulunuldu. İş birlikleri çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, kurumlar arasında Erasmus anlaşması imzalanırken, mevcut memorandum anlaşması genişletilerek yenilendi.

Yapılan anlaşmayla beraber; öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, laboratuvarlar imkanlarının paylaşılması, öğretim üyelerinin üniversiteler arasında ortak yayın ve projelerde çalışması ve başta lisansüstü olmak üzere karşılıklı öğrenci değişimi faaliyetleri konularında uzlaşma sağlandı.
Gerçekleşen iş birliği ziyaretlerinde Rektör Oğurlu; ‘’Gülistan Devlet Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev ile gelecekteki iş birliğimiz hakkında çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Gelecekteki iş birliğimizde net görevleri kararlaştırdık. İş birliğimizi daha da genişletmek adına 2 adet iş birliği protokolünü imzaladık. Bunlardan birisi Erasmus projelerinin daha fazla genişletilmesi, diğeri de bilimsel araştırmaların ortak bir şekilde yürütülmesi ile ilgili. 3 üniversitenin birleşmesi ile kurulmuş olan Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. To‘lqin Zakirovich Teshabayev ile yaptığımız görüşmede de iki üniversite arasındaki öğrenci değişim hareketliliği faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda mutabakata vardık. Anlaşmaların kurumlar adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


HABER: EBRU KANTARLIOĞLU