Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi, Balıkesir Yöresi, Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yaratıcı Yazarlık ve Uygulamalı Edebiyat Öğrenci Topluluğu’nun iş birliğinde hıdrellez şenliği büyük coşkuyla karşılandı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Fen-Edebiyat Fakültesi, Balıkesir Yöresi, Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yaratıcı Yazarlık ve Uygulamalı Edebiyat Öğrenci Topluluğu’nun iş birliğinde Fen-Edebiyat Fakültesi önünde Hıdrellez Şenliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen şenliğe, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, senato üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Aytekin Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını Balıkesir Yöresi, Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şimşek Umaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay’ın yaptığı şenlikte Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Satı Kumartaşlıoğlu da “Kültürümüzde Hıdrellez” başlıklı sunumuyla devam etti. Ayrıca şenlikte müzik dinletisi, mani söyleme, dilek ağacı gibi etkinliklerin yanında pilav ayran ikramı da yapıldı.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU