Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) ile Akdeniz Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (APAM) birliğinde hazırlanan program, ‘’Türkiye Yüzyılının Başında’’ seminer serisine bir yenisini daha ekledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) ‘’Türkiye Yüzyılının Başında’’ seminer serisi kapsamında düzenlenen, Akdeniz Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (APAM) tarafından “Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi Çerçevesinde Türkiye'deki Faaliyetleri” konulu internet üzerinden seminer düzenledi. Gerçekleşen programda konuşmacı olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Aras, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin ve BANÜ-APAM Müdürümüz Doç. Dr. Altuğ Günar katılım sağladı.
Seminerde, Çin Kuşak Yol Girşimi ve Türkiye’de Çin okuryazarlığı hakkında konuşulan seminerde, Türkiye’deki Çin çalışmalarına dönük ilginin yetersiz olduğu ve Çin’e dönük çalışmaların sayısının neden artırılması gerektiğine yönelik öneriler ve projeler konuşuldu. Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ardından sona erdi.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU