Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde (BANÜ), “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu" konulu konferansta konferansa Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda YÖKAK Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Önder’in öğrencilere bilgilerini aktardı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) tarafından düzenlenen, “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu" konulu konferansa Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda YÖKAK Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Önder’in konuşmacı olarak davet edildi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik ve idari personelleri, bölüm/program başkanları ve öğrenciler katılım sağladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından açılış ve selamlama konuşmasını BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz gerçekleştirdi. Rektör Boz, akreditasyon sürecini çok önemsediğini; programların akredite olma sürecini, Dekanlıklar, Müdürlükler ve Program Başkanlarıyla birlikte yürüteceklerini belirterek devam ettiği konuşmasında davetli konuşmacı Prof. Dr. Murat Önder’e ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini de iletti.
Davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan Prof. Dr. Murat Önder sunumunda, kalite ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışından başlayarak üniversitelerin akredite olma sürecinden ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti. Katılımcılara üniversitelerde kalitenin belirlenmesi ve sürdürülmesi süreçlerine dair derinlemesine bir bakış sunan Önder, akreditasyonun sadece bir kalite belgesi olmanın ötesinde, Üniversitemizin uluslararası arenada tanınması ve güvenilirliği için kritik bir adım olduğunu belirtti. Kalite yönetimi ve akreditasyon süreçlerinin, üniversitelerin geleceğini şekillendirmedeki rolüne de değindi. Akreditasyonun eğitim kalitesini artırma, öğrenci memnuniyetini yükseltme ve araştırma faaliyetlerini destekleme konularında nasıl bir itici güç olduğunu da detaylı bir şekilde ele aldı. Prof. Dr. Murat Önder konuşmasının sonunda katılımcıların merak ettiği soruları da cevaplandırdı.
 “Geleceği Şekillendirmek: Üniversitelerde Kalite Yolculuğu” konulu konferans, BANÜ Rektörü Boz’un davetli konuşmacı Prof. Dr. Murat Önder’e teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.

 

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER