Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, altyapı yatırımlarıyla şehrinin ve bölgesinin gelişimine var gücüyle hizmet etmeye devam ediyor.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, akademik alanın yanı sıra altyapı yatırımlarıyla da şehir ve bölge gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Şu anda yapımı süren tesisler, öğrencilere modern eğitim imkânları sunmanın yanı sıra araştırma faaliyetlerini destekleyerek bilimsel üretkenliği artırmayı amaçlıyor.

Üniversite, eğitim kalitesini yükseltmek ve öğrencilere çağdaş bir öğrenim ortamı sağlamak için inşaat projelerinde önemli ilerlemeler kaydetti. Yeni binaların inşaatı hızlı bir şekilde sürerken, kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen projelerin Bandırma ve çevre bölgelerine önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. Sağlık, eğitim ve araştırma alanlarında şehre ve bölgeye destek olmayı amaçlayan üniversite, inşaat süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte daha geniş bir öğrenci yelpazesine hitap edebilecek modern bir kampüs yapısına sahip olacak.

Üniversitenin "Merkezi Derslik Binası"nda tamamlanan ve tefrişi beklenen projede; 34 ofis, 7 sınıf ve 275 kişilik çok amaçlı bir salon yer alıyor. Ayrıca, 750 kişilik birçok amaçlı salon, 2 bilgisayar laboratuvarı, toplamda 550 kişilik 11 derslik, 750 m²'lik bir kantin alanı, mekanik alanlar, kadın ve erkek mescitler, depolama alanları, sığınak ve ortak alanların 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, inşaatına yeni başlanan "Merkezi Laboratuvar Binası"nda 24 laboratuvar, 1 seminer salonu, 1 toplantı odası, 10 ofis ve diğer çeşitli alanların yine 31 Aralık 2025'te tamamlanması bekleniyor.

Yapım aşamasındaki projelerle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, öğrencilerimize çağdaş bir eğitim sunmanın gerekliliğine yürekten inanıyoruz. Süregelen inşaat çalışmalarımız, yalnızca fiziksel bir altyapı oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin kültürel ve akademik gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bu projeler, hem Üniversitemizin hem de Bandırma’nın potansiyelini açığa çıkartacak ve genç zihinlere ilham verecek bir ortam meydana getirecektir” ifadelerini kullandı.

HABER: SERPİL YILDIZ