Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) akademisyenleri yürütücülüğünde geliştirilen iki proje daha TÜBİTAK tarafından onaylandı ve destek almaya hak kazandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sedat Arslan yürütücülüğünde hazırlanan, Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Dr. Öğr. Üyesi Burçin Akçay ve Araş. Gör. Ozan Bahadır Türkmen’in araştırmacı olarak katkı sunduğu, "E-sporcularda Kafein Takviyesine Ek Olarak L-Theanine Takviyesi veya Diyafragmatik Solunum Egzersizleri Oyun Performansını Etkileyen Ergojenik Yardımcı Olarak Kullanılabilir mi?" başlıklı ve 58 bin 400 TL bütçeli proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Bat yürütücülüğünde hazırlanan “Yapay Zeka Yöntemleri Kullanarak Hibrit Nötrino Dedektörlerinde Çerenkov ve Sintilasyon Işığının Ayrılması” başlıklı ve 59 bin 236 TL bütçeli proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Haber. Ebru Kantarlıoğlu