Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Balıkesir Borsa İstanbul MTAL Robot Takımı BALROBON ekibini misafir etti.

16-19 Ekim 2024 tarihlerinde Erzurum'da yapılacak olan 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda 3 ayrı kategori (serbest, mini sumo, tasarla çalıştır) ve 4 ayrı ürün ile Balıkesir'i temsil edecek olan Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı BALROBON ve danışman öğretmenleri, yarışmaya katılacak robotlarını Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'e tanıttı.

Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası birçok proje ve yarışmada büyük başarılara imza atan ve Balıkesir'in en iyi meslek liselerinden biri olan Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir yarışmada daha Balıkesir'i başarıyla temsil edecek.

Daha önce İngiltere merkezli FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı ile ünlü oyuncak firması LEGO'nun ortaklaşa düzenlediği ve 1998 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde yapılan robot yarışmalarının İzmir ayağında art arda  dört yıl ödül almaya hak kazanan BALROBON robot takımı ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

16- 19 Ekim 2024 tarihlerinde Erzurum'da yapılacak olan 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda Balıkesir'i temsil edecek olan Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı BALROBON, Okul Müdürü Ayhan Kılıç, robot takımı sorumlusu ve yarışmalardan sorumlu Müdür Yardımcısı Ebru Polat, Teknik Müdür Yardımcısı Nejdet Yazıcı, Danışman Öğretmenler Erdem Doğan, Tacettin Çıracı, Abidin Can, Ahmet Keskin'in eşliğinde yarışmada yeteneklerini sergileyecek olan öğrenciler Mehmet Efe Eryılmaz, Yusuf Dede, Göktuğ Akalın, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i makamında ziyaret etti. Yarışmaya 3 ayrı kategori (serbest, mini sumo, tasarla çalıştır) ve 4 ayrı ürün ile katılacak olan ekip üyeleri, çalışmaları ve geçmiş yarışmalarda elde etiği başarılar hakkında Müdür Demir'e brifing sundu.

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda Balıkesir'i temsil edecek olan robot takımı BALROBON, tasarlayıp ürettikleri robotları tanıtıp robotları ile küçük bir sunum yaptılar.

Takıma başarılar dileyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okulların özellikle ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarının önemli olduğunu, ülkemizdeki TEKNOFEST ve MEB Robot Yarışmalarının çok etkili olduğunu, öğrencilerimizin teknoloji ile bilimi birleştirerek neler yapabileceklerini her sene sayıları artarak gösterdiklerini söyledi. Müdür Demir, Balıkesiri temsil edecek Robot Takımı BALROBON'a Ekim ayında yapılacak yarışmalarda başarılar diledi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER