Balıkesir Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi ile iş birliğine imza attı.

Balıkesir Üniversitesi’nin (BAÜN) uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda farklı ülkelerden üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi. BAÜN ile Azerbaycan’da yer alan Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi (ATMU) arasında uluslararası iş birliği anlaşması imzalandı. Çevrim içi gerçekleştirilen imza töreninde; BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Azerbaycan Turizm ve İşletme Üniversitesi Rektörü İlham Madatov, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, ATMU Rektör Yardımcıları Araz Aslanlı, Irane Aliyeva, Rektör Danışmanı Ferid Cabbarlı, Turizm ve Konaklama Fakültesi Dekanı Bahadur Bilalov, BAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu, BAÜN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Şahin, Genel Sekreter Yemliha Yanar, İç Denetçi Soner Şahin ile BAÜN Kurumlararası Anlaşmalar Sorumlusu Öğr. Gör. Ece Kanbur ve ATMU Uluslararası İlişkiler Şubesi Uzmanı Irane Akhundova yer aldı.

Anlaşma, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesi Rektörü İlham Madatov tarafından imzalandı. Anlaşmayı imzalayan kurum rektörleri, anlaşmanın sadece akademik iş birliği açısından değil, iki halk arasındaki dostluğun güçlendirilmesi açısından da taşıdığı öneme dikkat çekerek, ortak proje ve araştırmalarla akademik iş birliğini zenginleştirme temennilerinde bulundu.

Gerçekleşen imza töreninde Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, imzalanan anlaşmanın kurumlar için hayırlı olması temennilerinde bulunarak yapılan çalışmalarda emeği geçen Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi personeline de teşekkür etti. Törende Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, uluslararasılaşma çalışmaları sürecinde farklı kurumlarla anlaşmaların devam edeceğini belirtti.

 

HABER: HABER MERKEZİ