Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle düzenlenen “Korsanla Mücadele” temalı panelde, radyo televizyon yayıncılığı ve telif hukuku konuları masaya yatırıldı.

Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panel, önemli isimlerin katılımıyla, korsan yayıncılık ve fikri mülkiyet hukuku üzerine etkili bir tartışma ortamı sağladı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen “Korsanla Mücadele” temalı 14. Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması kapsamındaki “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku” adlı panele ev sahipliği yaptı.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen ve Üniversiteler Arası İletişim Fikirleri Yarışması kapsamında ödül alan eserlerin yer aldığı sergi açılışının da yapıldığı programa, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Yargıtay Onursal Ceza Dairesi Başkanı Ramazan Özkepir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Volkan Altınöz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aslan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Ergün, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Genel Sekreter Yemliha Yanar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmalarını BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Volkan Altınöz ve Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yaparak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Program, telif hakları ve fikri mülkiyet konusuna dikkat çekilen açılış konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü RATEM Bilişim Genel Müdürü Yusuf Gürsoy’un yaptığı; Yargıtay Onursal Ceza Dairesi Başkanı Ramazan Özkepir, Kültür ve Turizm Uzmanı Mehmet Savaş, BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Öznur Işır ve RATEM Bilim ve Teknik Kurulu Üyesi Murat Tozan’ın konuşmacı olarak yer aldığı Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku paneli gerçekleştirildi. Korsanla mücadele, fikri mülkiyet hukuku, telif hakları başlıklarında konuşmaların gerçekleştirildiği panel öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU