Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı açılış dersinde, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Akın Ünal, "Organize Sanayi Bölgelerinde Kariyer Yolu; Sektörün Dinamikleri ve Gelecek Trendleri" başlıklı konuşmasıyla sanayideki kariyer fırsatlarını ve gelecekteki değişim eğilimlerini aktardı.

Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı açılış dersi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda düzenlendi. Etkinlikte, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Akın Ünal, "Organize Sanayi Bölgelerinde Kariyer Yolu; Sektörün Dinamikleri ve Gelecek Trendleri" başlıklı açılış konusunu verdi.

Etkinlik, Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun'un açılış konuşmasıyla başladı. Tolun, üçüncü bölümde 3+1 eğitim modelinin geçildiğini ve bu modelin iş dağılımını hızlandıracağını belirtti. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesi OSB bünyesinde bir staj ve istihdamının yapıldığını açıkladı. Bu ofisin, sektörle daha yakından iletişim kurmalarını sağlayacağına vurgu yaptı. Tolun, ayrıca dört programda akreditasyon çalışmalarının başlatıldığını da duyurdu

Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Akın Ünal, dünyada derste, organize sanayi bölgelerinin Türkiye'nin ekonomik yapısındaki artışı, Balıkesir OSB'nin geçmişi, bugünü ve uzaktaki hedeflerini ulaşılabilirle paylaştı. Ayrıca, ülkelerinin kariyer faaliyetlerinde organize sanayi bölgelerinde yer alan sunulan fırsatların ve değişimlerin eğilimleri çizildi.

 

HABER: BUSE ASLAN