Balıkesir’de 4 öğrenci LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî sınav sonuçlarına göre Balıkesir'de 4 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen LGS kapsamındaki merkezi sınavda, Balıkesir'den 4 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı. Balıkesir'i gururlandıran Altıeylül Yarış Ortaokulu öğrencisi Gül Seher Türker, Altıeylül Açı Ortaokulu öğrencisi Rüzgar Tal, Bandırma Bahçeşehir Koleji öğrencisi Utku Deniz Akar, Karesi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Bersu Tolga, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonlarının arasına girdi.

Sınava giren öğrenciler ve velileri için önemli bir duyuru yapan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, şu ifadeleri kullandı:

Belirlenen noktalarda ve okullarda, Rehber Öğretmen/ Psikolojik Danışmanlarımız tarafından; öğrencilerimize tercih danışmanlığı yapmak üzere tercih danışmanlığı birimleri kuruldu. Bu birimler, öğrencilerimizin eğitim ve kariyer yolculuklarında en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, bu merkezlere başvurarak uzmanlardan danışmanlık hizmeti alabilecekler. Tercih danışmanlığı birimleri, öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve hedeflerine uygun okulları seçmelerine rehberlik ederken velilerimizi de bu süreçte çocuklarına nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgilendirecek. Bu sayede, öğrencilerimiz gelecekteki başarılarına katkıda bulunacak tercihleri yapabilecek."

Öğrencilerin başarılarından duyduğu mutluluğu dile getiren Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrencilere eğitim yolculuklarında başarılar dileyerek, "Hedeflerine ulaşmak ve hayallerini gerçekleştirmek amacıyla 2024 Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava katılan tüm öğrencilerimize ortaöğretim kademesindeki eğitim yolculuklarında başarılar diliyor; 500 tam puan olarak ailelerini, öğretmenlerini ve eğitim ailemizi gururlandıran, Türkiye birinciliğine adını yazdıran öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Sonuçların öğrencilerimize, ailelerine ve Balıkesir eğitim ailemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER