Balıkesir’de LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerde tercih heyecanı başladı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında Balıkesir’de öğrencilerde tercih heyecanı başladı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî sınav sonuçları açıklanarak velilere yönelik olarak Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" yayımlandı.

Yayımlanan kılavuzda, sınav sonrası tercih sürecinde velilerin ve öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Ebeveyn kılavuzu, öğrencilerin en doğru tercihleri yapmalarını sağlamak amacıyla önemli bilgiler içeriyor. Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin bilgiler ile sıkça sorulan sorular ve öneriler gibi detaylı konu başlıkları yer alıyor. Aynı zamanda tercih kontrol listesi, okul türleri ve yerleştirme detaylarına da kılavuzdan ulaşılabiliyor.

Balıkesir genelinde tercih süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla; ortaöğretim kurumları tercihleri için 254, yükseköğretim kurumları tercihleri için ise 186 okulumuzda tercih komisyonları oluşturuldu. Bu komisyonlarda, öğrencilere rehberlik etmek üzere Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman görevlendirildi. Görevlendirilen öğretmenler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun olarak en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olarak öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarına olumlu bir başlangıç yapmalarını sağlamak adına çalışmalarını sürdürecek.

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan ve tercih komisyonu oluşturulamayan okullara ise Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. İlçeler tarafından belirlenen okul ve kurumlarda oluşturulan tercih danışmanlığı merkezleri tarafından velilere ve öğrencilere yönelik tercih sürecinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için çalışmalar sürdürülecek.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU