Ayvalık ilçesinde, M.Ç. isimli bir şahsın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına balyozla saldırmasına tepkiler büyüyor. Bu konuda yeni bir açıklama da Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şubesi tarafından yapıldı.

2 No’lu Şube Başkanı Zafer Kahraman öncülüğünde saldırının gerçekleştiği anıtın önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyelerine; Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği, TÜRKAV, Türk Ocağı ve Ayvalık Anadolu Lisesi Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübü öğrencileri de katılarak destek verdi.

Atatürk anıtına çelenk sunulduktan sonra yapılan açıklamada, Ayvalık’ta, 08.10.2024 tarihinde sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk heykeline, akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen bir insan müsveddesi tarafından menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı tek kelimeyle, lanetliyoruz” denildi.

Yurdumuzun çeşitli yerlerinde bu ve buna benzer birtakım saldırılara daha önce de şahit olunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “Yapılan saldırılar detaylıca incelendiğinde aslında hepsinin bir noktada bağıntılı olduğunu görüyoruz. Haince düzenlenmiş bu saldırı girişimlerinin ortak noktası; Atatürk heykellerine saldırı gerçekleştiren kişilerin ‘Deli Raporlarının’ olmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

“SALDIRIYI YAPAN ŞAHIS ENGELLİ AMA KAMYONET SÜREBİLECEK SRC BELGESİ VE EHLİYETE SAHİP”

Akılın çok büyük bir nimet olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Yüce Allah da kimseyi bu nimetten mahrum bırakmasın. Az çok aklı olan herkes, Türk milletini Anadolu topraklarında yeniden şahlandırıp görkemli tarihimize sahip çıkan, bugün bile bizi tüm uygar medeniyetler içinde ayakta tutan; sağlık, askeriye, ekonomi ve eğitim gibi devleti bağımsız ve güçlü kılan yapı taşları üzerinde Cumhuriyeti inşa eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine kalpten bağlanır Ancak ve ancak Atatürk heykellerine saldıran bir kişinin damarlarındaki asil kana hıyanet etmiş veya akli melikelerini kaybetmiş olması gerekir. Çok şükür aklımız yerinde ve bizler Atatürk’ün bu millet, bu devlet için yaptıklarını biliyor ve şükranlarımızla onu çok seviyoruz. Fakat bu olaylar karşısında ister istemez şunları da yüksek sesle düşünmeden edemiyoruz. Bu menfur saldırıyı yapanlar söylendiği gibi gerçekten de birer akıl hastası, bir deli mi, yoksa içimizdeki kanı bozuk kriptolar, birer provokatör mü? Aslında bu soruların cevabını halk olarak hepimiz biliyor ve oynanan tiyatroları görüyoruz. Mesela; sahadan aldığımız resmi olmayan bilgilere göre; Ayvalık’ta bu olayı yapan şahsın, 2018 yılında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ve 2021 yılında taburcu olduğunu, pazarcılık yaptığını, bir kamyonetinin bulunduğunu, SRC belgesi ve ehliyetinin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Aslında tam da burada sorulması gereken çok sorular varda şimdilik devletimize olan inancımız gereği susma hakkımızı kullanmayı tercih ediyoruz” denildi.

“YAŞANAN BU CEHALETİN BİR SON OLMASINI DİLİYORUZ”

Açıklamada, “Diliyor ve umuyoruz ki, Ayvalık’ta yaşanan bu cehalet örneği bir son olur. Diyoruz ki, Atatürk sadece bir heykelden ibaret bir simge değildir. Atatürk demek, bir milletin ortak değeri, aydınlık yolun ışığı demektir. Unutulmamalıdır ki en büyük makam milletin gönül makamıdır ve Atatürk, Türk milletinin gönül makamında en yüksek yerde oturan, ortak bir milli değerimizdir. Ve haykırıyoruz ki, hepimiz bu vatan için kanının son damlasına kadar harcamış olanların torunları, Atatürk’ün çocuklarıyız. Türk Eğitim-Sen olarak bu davayı yakından takip edeceğiz. Yetkililerden ricamız, böylesi üzücü olaylara bir daha meydan vermemek adına gerekli cezai işlemleri bir an önce yaparak, olayın ardındaki şer odaklarını birer birer aydınlatmaları ve yaptırımlarıyla caydırıcı birer örnek teşkil etmeleridir” ifadeleri yer aldı.

HABER: MAYHA