TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin projeleri destek aldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin yürütücülüğündeki projeler, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan proje Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Başkonuş’un yürütücülüğünü yaptığı “Egzersiz Temelli Oyunlaştırılmış Fiziksel Etkinliklerin Erken Çocukluk Dönemindeki Otizm Spektrum Bozukluğu Tanılı Çocukların Hareket, Denge ve Nesne Kontrolü Becerilerine Etkisi’’ başlıklı projesi olacak.

919.046,40 TL ile desteklenecek olan projeye, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Aydın Karaçam ve Doç. Dr. Büşra Süngü araştırmacı olarak katkı sağlayacak.

Bir diğer proje ise Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurtoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘‘Down Sendromlu Bireyler için Stratejik Olarak Tasarlanmış Fiziksel Aktivite Platformu: Sanal Gerçeklik Tabanlı Bir Oyun Geliştirme Çalışması’’ başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK tarafından 1.500.000 TL ile desteklenecek olan projeye; BANÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Çar, Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Dönmez ve Doç. Dr. Serhat Kılıçarslan, Fizyoterapi ve Rehabiltiasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Burçin Akçay araştırmacı olarak katkı sağlayacak.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda akademisyenlerine; “Projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA