Karesi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Bersu Tolga, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

2 Haziran 2024 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı.  Sınav sonuçlarına göre Karesi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Bersu Tolga tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Liselere Geçiş Sistemi sınavı, ülke genelindeki 8. sınıf öğrencilerine uygulandı ve sonuçları MEB tarafından açıklandı.

Sonuca ilişkin açıklamalarda bulunan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, "Büyük bir emek ve disiplinli çalışma ile geçen eğitim-öğretim yılının sonunda gerçekleştirilen LGS'de Karesi İlçemizden Türkiye Şampiyonluğunu ilimize ve ilçemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizlere büyük bir sevinç yaşatan başarılı öğrencimiz Bersu TOLGA ' yı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Bu süreçte bizlerle iş birliği ve güç birliği yapan kıymetli velilerimize, emeği geçen tüm okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER