Geleneksel Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri Kongresi'nin 22'ncisi, 8-9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ev sahipliğinde Bandırma’da gerçekleşti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, aynı zamanda Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Palaz Çakır’ın açılış konuşmaları ile başlayan Kongre, BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in selamlama konuşmaları ile devam etti.

Türkiye’nin birçok üniversitesinden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü akademisyenlerinin katılım gösterdiği Kongre’ye, Üniversite Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü akademisyenleri de tam kadro olarak katıldı.

Programda, öncelikle geçmişten günümüze Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongreleri’ne ait fotoğraf slayt gösterimi ile hafızalar tazelendi. Slayt gösterisinin ardından, Kongre için özel hazırlanan, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü duayen hocalarından Prof. Dr. Fevzi Demir, Prof. Dr. Metin Kutal ve Prof. Dr. Toker Dereli’nin “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün tarihi arka planı ve isminin oluşumu hakkında bilgi paylaştıkları” video sunumları izlendi.

Açılış ve selamlama konuşmaları, sunum gösterisi ve duayen hocalarımızın videolarının ardından Kongre, davetli paneli ile devam etti. “100. Yılında Çalışma İlişkilerini ve Sosyal Politikayı Yeniden Düşünmek” konulu panelin moderatörlüğünü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz gerçekleştirdi. Panelde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ayhan, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Bedir ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Alper, Çalışma İlişkileri ve Sosyal Politika hakkında birbirinden kıymetli konuşmalar gerçekleştirdiler.

Kongre, Davetli Panelinin ardından Konfederasyon Paneli ile devam etti. “Cumhuriyetin 100. Yılında Sendikaların Gözünden Çalışma İlişkileri ve Sosyal Politikalar: Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler” konulu panelin moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayim Yorğun gerçekleştirdi. Panelde; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Sekreteri Eda Akbulut, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat sendikalarımızın dünü, bugünü ve yarını ile ilgili kıymetli görüşlerini paylaştılar. Kongre, panellerin ardından bildiri sunumları ile devam etti. İlk günün sonunda toplam 54 bildiri sunuldu.

İkinci gün Bandırma Grand Asya Otel’de devam eden Kongre’de, oturumlarda 34 bildiri daha sunuldu (Kongre’de, toplam 88 bildiri sunulmuştur). Bildiri sunumlarının ardından Edincik H. Avni Kocaman Deniz Bilim Merkezi, Kyzikos Antik Kenti, Son Kurşun Anıtı, Erdek ve Zeytinli Adası’ndan oluşan gezi programı gerçekleştirildi. Gezi programının ardından Kongre, akşam düzenlenen Gala Yemeği ile sona erdi.

 




KAYNAK: İHA