Karesi ilçesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi ve Altıeylül ilçesi Köseler İlkokulunda cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına fidan dikimi etkinliği yapıldı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı, Yeni Türkiye Yüzyılı ve öğretmenlerin anısına gerçekleştirilen etkinliğe; Vali İsmail Ustaoğlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okul/kurum yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

Geleceği inşa edecek olan nesillere yeşili sevdirmek, doğayı korumak ve ağaç dikmenin geleceğe kazandırılan bir can, bir nefes olduğu bilincini aşılamak için gerçekleştirilen etkinlikte; yaşayan ve bağrında yaşatan bir varlık olan toprağı keşfeden öğrenciler, fidanlarını toprakla kavuşturarak Vali İsmail Ustaoğlu ile birlikte toprakla kavuşan fidanlara can suyu verdi.

“FİDANLAR BÜYÜYÜP YEŞEREREK GELECEĞE NEFES OLACAKTIR”

Etkinlik ile ilgili değerlendirmelerini yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Ülkemizin orman alanlarının korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir etkinliklerle toplumsal bilincin ve farkındalığın oluşmasının sağlanması noktasında; tıpkı taze bir fidan olan öğrencilerimiz gibi dikilen fidanlar da büyüyüp yeşererek geleceğe nefes olacaktır. Küresel sorunlara karşı öğrencilerimizin anaokulundan başlayarak yaşamları boyunca sorumluluk almalarını destekliyor, ağaç dikimi etkinliklerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK