Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahele ettiği suçlamasıyla cezaevine girdi. Hakkındaki suçlamalar nedeniyle 4. Kez gözaltına alınan eski ABD Başkanı sabıka fotoğrafı çekildikten sonra dava kapsamında 200 bin dolar kefalet parası ödeyerek cezaevinden ayrıldı. Eski ABD Başkanı Trump, Amerika tarihinde sabıka fotoğrafı çekilen ilk olarak tarihe geçti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede ettiği suçlamasıyla dün akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Georgia’daki Fulton İlçe Hapishanesine gelerek gözaltına alındı.

Bu yıl 4. Kez gözaltına alınan Trump’ın parmak izi alındıktan sonra sabıka fotoğrafı çekildi. Fotoğraf kamuoyu ile paylaşıldı.

200 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA SERBEST BIRAKILDI

Eski ABD Başkanı Trump, 200 bin dolar kefalet ödedikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra gözaltına alındığı Georgia’daki Fulton İlçe Hapishanesi’nden ayrılan Donald Trump’tan ilk açıklama şu şekilde geldi; “Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış hiçbir şey yapmadım. Bunu da herkes biliyor ve çok büyük destek var" dedi.

"Davaları açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor" açıklamasında bulunan Trump, 2020 seçimlerin hileli olduğunu ve eleştirme hakkı olduğunu söyledi.

 

AMERİKA İKİYE BÖLÜNDÜ

Trump davasına hak veren Amerikan toplumu, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla Amerika’yı ikiye böldüğü görüldü.

Trump’ı destekleyen kesim bunun bir ‘cadı avı’ olduğunu söyledi.

Bütün suçlamalara rağmen 77 yaşındaki eski Amerika Başkanı, gelecek seçimlerde aday olacağını açıkladı. Seçimlere Cumhuriyetçi Parti’den katılacağını dile getirdi. Seçim anketlerine göre hakkındaki bu kadar suçlamalara rağmen rakibi ola Joe Biden’a karşı önde olduğu açıklandı.




KAYNAK: İHA