Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği iş birliğinde düzenlenen program dahilinde Balıkesirli ve Kazakistanlı gazeteciler, Kazakistan Milli Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen konferansta buluştu.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcı Mesut Onat, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve BİRLİK Gazetesi imtiyaz sahibi Aykut Konya, gazetemiz muhabirlerinden Cengiz Güneş ve Mehmethan Burak, yerel gazete sahipleri ve temsilcilerinin katıldığı konferansta, Kazakistanlı gazeteciler sorunlar ve çözümler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Naziya Joyamergenkızı Bissenova, iki ülke arasında arasında mesleki işbirliğinin kuvvetlenmesi için yapılan çalışmaların artarak devam edeceği mesajını verdi. Konferansta konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcı Mesut Onat ise Basın İlan Kurumu’nun gazetecileri verdiği desteğe değindi. Düzenlenen etkinlik ile ilgili konuşan Onat, “Türk ve Kazak gazetecilerin katıldığı çok verimli bir konferans geçirdik. Konferansta gazetecilerin tüm dünyadaki ortak değerleri arasında yer alan basın özgürlüğü ve etik konularından istişare yapma fırsatı bulduk. Tarihi ve kültürü ortak olan iki toplumun basın alanında da birikimlerini paylaşması gerek. Bu iki ülkenin basın camialarının bundan sonra daha sıkı iş birliği yapması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrası Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Naziya Bissenova, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcı Mesut Onat’a Kazakistan’ın kültürel simgelerini içeren tablolar hediye etti. Başkan Dinçer Orkan ise Kazakistan heyetine Yağcıbedir Halısı ve Türk Lokumu hediye etti.

 




KAYNAK: İHA