Recep Tayyip Erdoğan, 78. Genel Kurulu Toplantısında dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk ile görüştü. Düzenlenen toplantı basına kapalı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’a “Daha Adil Bir Dünya” kitabını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda çeşitli temaslar kurmak için dün New York şehrine geldi. Yapılan Genel Kurulu Toplantısında dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk ile bir araya gelen Erdoğan, Elon Musk’ı 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest’e davet etti. Türkevi’ndeki basına kapalı gerçekleşen toplantıya Musk, oğluyla katıldı.

İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabul ettiği Elon Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Musk'a, elektrikli araç şirketinin yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması çağrısı yaptı.

 

ERDOĞAN’DAN ELON MUSK’A HEDİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk’a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını, Musk'ın çocuğuna da futbol topu hediye etti.

 




KAYNAK: İHA