Bugün, 21 Haziran Dünya Yoga Günü. 2014 yılından beri Dünya Yoga Günü olarak kutlanan 21 Haziran’da yılın uzun günü olması sebebiyle insanlara pozitif enerji vermesi bekleniyor.

Bugün, 21 Haziran Dünya Yoga Günü. İnsan ve doğa arasındaki uyum, sağlık ve esenliğe karşı son derece bütüncül bir yaklaşıma sahip olan yoga, Hindistan kökenli bir uygulamadır. 2014 yılından beri kutlanan Yoga Günü, hem bedeni hem de zihni kapsayan bir disiplin olarak, fiziksel ve zihinsel sağlığı iyileştirmek ve denge sağlamak için kullanılan bir meditasyon türü olarak tercih ediliyor. 21 Haziran’da Dünya Yoga Günü olarak kutlanmasının yanı sıra dünyanın en uzun günü olarak da tarihe geçmesinin sebebi ise bu tarihte gün doğumu erken, gün batımı geç olur. Bu nedenle de bugünde güneşten yayılan enerjinin oldukça etkili olması ve pozitifliği artırması bekleniyor.

Yoga, fiziksel asanalar (pozlar), nefes kontrolü ve meditasyon gibi çeşitli tekniklerin bir kombinasyonunu içerirken, günümüzde yoga, modern dünyada hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı iyileştirmek için popüler bir egzersiz ve meditasyon şekli olarak kabul ediliyor.

Peki siz yılın en uzun gününde yoga yaparak hayatınızda yeni başlangıçlar yapmaya ne dersiniz?

 

HABER: BUSE ASLAN