1. Haberler
  2. Çevre
  3. ‘TOPRAK DEDE’ FİDANLARA ÇOCUKLARI GİBİ İLGİLENİYOR

‘TOPRAK DEDE’ FİDANLARA ÇOCUKLARI GİBİ İLGİLENİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’nın ‘Yaşayan Toprak Dedesi’ olarak bilinen Fettah Kara, Bandırma’da kurum ve okullara diktiği fidanlara çocukları gibi bakıyor.
Bandırma’da ikamet eden 84 yaşında Fettah Kara, Anıtkabir’de bulunan çam ağaçlarının kozalaklarından ve tohumlarından elde ettiği ağaç fidanlarını büyük bir özenle yetiştirerek, ücret almadan talepte bulunan resmi kurumlara ve vatandaşlara dağıtımlarını yapmıştı. Bandırma’nın Sunullah Mahallesi’nde kendisine ait bahçe içerisindeki bir müstakil evde ikamet eden ve çevresinde ağaç sevgisi ile bilinen emekli vatandaş Fettah Kara yetiştirdiği binlerce fidan ile Bandırma’nın adeta ‘Toprak Dedesi’ olarak biliniyor. Yaklaşık olarak 25 bin fidan yetiştirdiğini ifade eden Fettah Kara, ikamet ettiği evine yakın Marmara İlkokulu, Eti Maden Ortaokulu’ndaki ağaçların bakımlarını, sulamasını ve korumasını yaparak çocuklara ağaç sevgisini aşılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
‘TOPRAK DEDE’ FİDANLARA ÇOCUKLARI GİBİ İLGİLENİYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!