Orman Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’de düzenlenen Silvikültür Uygulamaları Eğitimi’nin 2’nci günü Dursunbey, Alaçam, Bandırma ve Gönen Orman İşletme Müdürleri ile İşletme Şeflerinin katılımları ile Dursunbey ilçesinde yapıldı.

Eğitimde, ülkemiz ormancılığının gözbebeği ve ilk mektebi olan Dursunbey ormanlarında belirlenen tatbikat noktalarında tüm silvikültürel faaliyetler, Silvikültür Dairesi Başkanlığı tarafından uzman Şube Müdürlerince tatbiki olarak gösterildi. Şiddetli yağan yağmura rağmen şeflerce ilgiyle ve etkin takip edilen eğitimde bilgiler tazelendi. Katılımcılar açısından çok faydalı fikir alışverişleri gerçekleşti. Eğitim sonunda yapılan değerlendirme toplantısında Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temur, yağmur altında gerçekleştirilen bugünkü eğitimi, şeflerin hayatları boyunca unutamayacaklarını ifade ederek, eğitimi etkin dinlemeleri katkı ve katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, mesleğe başladığı ilk yıllarda Bursa'da görev yaparken yağmur altında katıldığı eğitimi unutamadığını, mesleğinin ilk basamaklarında olan şeflerin de bugünkü eğitimi unutamayacaklarını, eğitimin ülkemiz ormancılığının okulu olan Dursunbey'de gerçekleşmesinin hafızalarda ayrı bir yer tutacağını ifade ederek, Silvikültür Dairesine düzenledikleri eğitim ve uzman Şube Müdürlerinin verdikleri çok faydalı bilgilerden dolayı teşekkür etti.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK