1. Haberler
  2. Çevre
  3. NEMRUT KALDERASI KIŞ SEZONU BOYUNCA ZİYARETE KAPATILDI

NEMRUT KALDERASI KIŞ SEZONU BOYUNCA ZİYARETE KAPATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Kalderası, ayı saldırılarından dolayı kış sezonu boyunca ziyarete kapatıldı.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, ‘Nemrut Kalderası’nda bulunan ayılar yaban hayvanı ve yabanıl özellikleri devam eden yırtıcı bir türdür. Ziyaretçilerin iyilik adı altında bu yabani ve yırtıcı hayvanlara yiyecek vermeleri, elle beslemeleri sonucu ayıların beslenme alışkanlıkları olumsuz etkilenmiş ve besin ihtiyaçlarının büyük bir kısmını ziyaretçilerden temin etmeye başlamışlardır. Mevsim değişikliklerinden dolayı ziyaretçi sayısındaki azalmadan kaynaklı ayıların yiyecek bulma sıkıntıları başladığından beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için ayıların alanda bulunan ziyaretçilere saldırdıkları can ve mala zarar verdikleri, verebilecekleri gözlemlenmiş ve medya haberlerine yansımıştır. Ayıların beslenme alışkanlıklarını yeniden rehabilite etmek ve oluşabilecek can ve mal kaybının önüne geçmek adına Nemrut Kalderası tedbiren ve geçici olarak 31 Ekim 2024 tarihi itibariyle kış sezonu boyunca ziyarete kapatılmıştır’ denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
NEMRUT KALDERASI KIŞ SEZONU BOYUNCA ZİYARETE KAPATILDI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!