Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Çataldağ Ormanlarında geçen yıllardan başlattıkları meşe ormanlarını gençleştirme çalışmalarının sonuçlarını yerinde inceledi.

Çalışma içerisinde Kemal Kayıran ile beraber Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Silvikültür Şube Müdürü Sezgin İşbakan, Şube Müdürlüğü Mühendisleri ve Balıkesir Orman İşletme Müdürü İlker Çeneli ile Çataldağ ve Ulupınar Orman İşletme Şeflikleri de projede yer aldı. Müdür Kayıran beraberindeki heyetle birlikte gençleştirme çalışması yapılan bölgeyi yerinde inceleyip dolaşıldı.

Kayıran’ın incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada; “Ülkemiz ormanlarında olduğu gibi ilimiz ormanlarında da geniş bir yayılım gösteren meşe ormanlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması yaşlı meşe ormanlarının zamanında gençleştirilmesi yanında, halen OİP Mühendisi olarak görev yapan Şükrü Aykurtlu tarafından geçmiş yıllarda gerçekleştirilen sahanın sıklık çağına ulaşmış olmasını görmekten mutluluk duyuyorum”’ şeklinde konuştu.

 

HABER: SERPİL YILDIZ