1. Haberler
  2. Çevre
  3. KARACASU’NUN YAYLA EVLERİ ZAMANA YENİK DÜŞÜYOR

KARACASU’NUN YAYLA EVLERİ ZAMANA YENİK DÜŞÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz Bölgesi’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası’na benzetilen Aydın’ın Karacasu ilçesindeki yaylalar, her geçen gün gezginlerin rotasına girerken, bir zamanlar bölgedeki vatandaşların yaz aylarında taşındığı yayla evleri ise zamana yenik düştü.

Geçmişi yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan tarihi Karacasu ilçesi, ‘derinin, demirin, hamurun, çamurun, mermerin hayat bulduğu ilçe’ sloganı ile tanıtım atağına girerken, ilçede son yıllarda artan yayla turizmi dikkat çekiyor. Her geçen gün cazibesini artıran Karacasu yaylalarında bulunan ve bir zamanlar bölgedeki vatandaşların yaz aylarında konakladığı yayla evleri adeta zamana yenik düştü. İlçe genelindeki vatandaşların yaz aylarında hem serinlemek hem de hayvanlarını otlatmak amacıyla taşındığı yaylalardaki evler, üreticiliğin azalması ve köyden kente göçlerin artması ile birlikte kendi hallerine terk edildi.

Zaran Yaylası’nda da yok olmaya yüz tutan yayla evlerine dikkat çeken tarihi semerciler arastasında 52 yıldır yorgancılık yapan ve Aydın’ın son yorgan ustalarından olan Ahmet Küçükkonuklar (65), soğuk yaylaların sıcak evlerine vurgu yaparak ‘‘Mal, sahibiyle ölür’ derler ya, Zaran Yaylası’ndaki yayla evleri de zamana yenik düştü. Her sene yazın yaylalara göçüp, şen şakrak insanların yaşadığı o evler yıkılmış, bakımsız ve perişan durumda’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KARACASU’NUN YAYLA EVLERİ ZAMANA YENİK DÜŞÜYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!