TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği'nin, dayanışma kahvaltısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter'in açılış konuşmasıyla başlayan kahvaltıda tanışıp, sohbet eden gönüllüler kaynaşıp, samimi ilişkilerin kurdular. Kuter'in çağrısıyla TEMA Vakfına gönüllü kaydı yaptıran doğa dostları tüm etkinliklere etkin katılma sözü verdiler.

Güzel Sanatlar Derneği, İş Kadınları Dayanışma Derneği (İDA-DER), Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, BAFAD, Güldeste Türk Müziği Kadınlar Topluluğu, Balıkesir Kent Konseyi Çevre, Şehircilik ve İstihdam Çalışma Grubu, Altıeylül Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve çeşitli okullardan öğretmenlerin katıldığı etkinlik halk oyunları ile sona erdi.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter, yaptığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi; "Bugün hava çok güzel diyen dostlarımız sahillere koştu. Piknik hazırlığı yaptı. Pikniğe gitti. Bugün hava güzel değil. Bugün yağmur yağması biz de paltolarla oturmamız gerekirdi. Bugün sahile, pikniklere giden arkadaşlarımızın iyi düşünmesi gerekir. Bizler gezegenimizi kurtaran kişilerin içinde olmak zorundayız. Sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ, GEZEGENİMİZİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK”

TEMA Vakfı olarak amaçlarının gezegenimizi daha yaşanabilir hale getirmek, gezegenimizi korumak için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının en önemlilerin birisi olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Kuter, sözlerinin devamında; “Dünyada önemsenen en büyük STK'yız. Şu an Türkiye genelinde 1 milyon 90 bin civarında gönüllümüz var. Biz; 81 ilde il temsilciliği, 306 ilçede ilçe sorumluluğu, 79 mahallede mahalle sorumluluğu, 144 üniversitede Genç TEMA Topluluğu olarak örgütlüyüz. Balıkesir'de il temsilciliği ve 9 ilçede İlçe sorumluluğu olarak örgütlüyüz. Balıkesir ilinde şu ana göre 22 bin gönüllümüz var” dedi.

 

"5 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİK"

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Metin Kuter, yaptığı konuşmasında bugüne kadar; 38 milyon fidan diktiklerini söyledi. Balıkesir’de 1 milyon 250 binden fazla fidan diktiklerini ve 5 milyondan fazla öğrenciye eğitim verdiklerini söyleyen Kuter; “Bu öğretim yılında 186 sınıfta eğitim çalışması yapacağız. 305 ten fazla doğal varlıklarımızı korumak için dava açtık. Savunuculuk faaliyetleri yürüttük" dedi.

 

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Genel Merkezin kapsamında geçen yıl dört alanda ödül kazandıklarından bahseden İl Temsilcisi Kuter, geçen yıl 12 bin 500 kişiye ulaştıklarını ve okul öncesinden liseye ve yetişkinlere kadar bunun bir rekor olduğuna değindi. Kuter, sözlerinin devamında; “İller alanında en fazla gönüllü yapanız. Yaptığımız çalışmalarla bir yılda 327 defa yerel medyada yer aldık. Bu da bir rekor. Diğer illere büyük fark attık. Bu konuda ilimizin yerel medya mensuplarına çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız. Tüm ilçe sorumlularımız kendilerine düşen görevi yaptı. Bu alanda yeni göreve başlayan Edremit ilçe sorumlumuz Ebru Tunçel hanımı da kutluyorum. Eğitim çalışmaları ve gönüllü kazanımında büyük çalışmalar yaptı. Sizlerle daha büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Değerli doğa dostu gönüldaşlarımız. Biz umut yeşertmeye sizlerle devam etmek istiyoruz. Gelin birlikte umut yeşertelim. Gelin yönetimlerimizde görev alın" şeklinde ifade etti.

Haber: Doğancan Balık