21-26 Mart Orman Haftası kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, çevre bilincini artırmak amacıyla geniş kapsamlı bir çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte 2 ton atık toplandı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında çevre bilincini artırmak ve doğal alanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlik, Üniversitenin Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü, Toplumsal Duyarlılık ve Proje Topluluğu ile TEMA Vakfı Bandırma Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Etkinlik, Bandırma General Balcı Çamlığı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Toplumsal Duyarlılık ve Proje Topluluğu gönüllü öğrencileri ve Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri katılım sağladı. Etkinlik süresince, cam şişeler, plastik poşetler ve araç lastikleri gibi çevreye zarar verebilecek malzemelerden oluşan toplam 2 ton atık toplandı. Özellikle yangın riskini azaltmak amacıyla cam şişelerin toplanmasına büyük özen gösterildi.
Toplanan atıklar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Çöp Terfi İstasyonu aracılığıyla Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırıldı.
HABER: SERPİL YILDIZ
Yorum yapın