Bandırma Sevgi Yolu’nda çöplerin yere bırakılması sebebiyle rahatsız olduğunu söyleyen bir esnaf, “Bandırma hepimizin o yüzden temiz tutmalıyız” dedi.

Bandırma’nın kalbi konumundaki en işlek caddelerinden biri olan Sevgi yolundaki çöpler vatandaşın tepkisine neden olurken esnafta, esnaftan şikâyetçi oldu. Görüntü ve çevre kirliliğine neden olan çöpler, sağlık açısından da tehlike oluşturuyor. Çevre esnaf ve seyyar satıcılar tarafından çöp kovasının yanına bırakılan çürümüş sebzeler, içecek kutuları, etler, ekmekler, kutular ve poşetlerden rahatsız olduğunu söyleyen bir esnaf, “Sevgi yolu, Bandırma’nın güzide bir caddesi. Buradan her gün binlerce insan gelip geçiyor. Çok üzülerek söylüyorum ki buradaki bazı lokantalar ve yiyecek esnafı gidere yemek atıklarını ve yağlarını döküyor. Yazın gider kokusu ve buraya bırakılan çöpler çok rahatsız ediyor. Atılan döner et parçaları yüzünden bazen çöpleri sinekler bağlıyor. Seyyar satıcılar tarafından bırakılan çürümüş sebze ve meyveler kötü koku yayıyor. Hepimiz burada esnaf olarak komşuyuz. Söylediğimizde tepki veriliyor ama bunlara gerek yok. Hepimizin hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için temizliğe dikkat etmesi gerekiyor.” dedi.

Daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşanılması için çöplerin bu şekilde atılmaması gerektiğini belirten esnaf şunları söyledi; “Bandırma Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı, Sevgi Yolu, cadde ve sokaklar bazen yıkanıyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz ama arada bir denetim yapılarak çöpleri bırakanlar uyarılmalı. Seyyar satıcılar çöplerini o şekilde bırakmamalı. Akşam belediye ekipleri tarafından bu çöpler toplanıyor diye gün içerisinde böyle bırakılmamalı. Bandırma’ya yakışan bir görüntü değil. Ben esnaf olarak çöpleri yere atan vatandaşları gördüğümde de uyarıyorum. Bandırma hepimizin o yüzden temiz tutmalıyız” diye konuştu.

HABER: HABER MERKEZİ