Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte yurt genelinde sıcaklıklar hızla düştü. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü, mevsimin ilk karı birçok bölgeye erken geldi.

Soğuk Hava Ne Kadar Sürecek?

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre, soğuk hava dalgası 3 gün boyunca etkili olacak. Pazar gününden itibaren ise sıcaklıkların yeniden Ekim ayı ortalamasına yükselmesi bekleniyor. Ancak bu süreçte vatandaşların dikkatli olmaları ve ani sıcaklık düşüşlerine karşı tedbir almaları öneriliyor.

Mevsimin İlk Kar Yağışı Başladı

Özellikle İstanbul'da yağışlar etkili olmaya başladı. Bugün ve yarın, Anadolu Yakası’nda hafif yağmur görülecek. Aralıklarla güneşin de yüzünü göstermesi beklenirken, hissedilen sıcaklık 12 derece civarında olacak.

Ankara'da bulutlu bir hava hakimken, yer yer hafif yağmur geçişleri yaşanabilir. Başkentte sıcaklık 12 dereceye kadar düşecek. İzmir'de ise güneşli hava etkili olacak ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle sıcaklık 17 derece civarında hissedilecek. Bursa’da yerel yağışlar görülecek ve sıcaklık 15 derece olacak. Antalya ise 25 derece ile en sıcak şehirlerden biri olsa da, serin rüzgarlar etkili olacak.

 

HABER: HABER MERKEZİ