Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, manda üretimini konuşmak amacıyla Yakupköy’de yaşayan çiftçilerle buluştu.

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül ilçesi Yakupköy mahallesinde yaşayan üreticilerle gece toplantısında bir araya gelerek manda üretimini konuştu.

Müdür Alkan, hayvansal üretimde uygulanabilecek projeler başta olmak üzere Yakupköylü çiftçilerle karşılıklı soru cevap yöntemi ile bilgi alışverişinde bulundu. Manda kaymağı, manda yoğurdu ve manda peynirinin markalaşması, kaliteli ve hijyenik üretimin artırılması adına Manda Sütü İşleme Tesisinin yol haritasının belirlendiği toplantıya Müdür Erkan Alkan ile birlikte Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça ile İlçe-Şube Müdürleri de katıldı. Müdür Erkan Alkan toplantının ardından manda sütünün katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için İşleme Tesisinin kurulması ve maliyetlerin azaltılması noktasında verdikleri desteklerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Başkanlığı’na çiftçiler adına teşekkürlerini iletti.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK