Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ustaoğlu yayınladığı mesajında vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda canını feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyen, varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacağını söyledi.

Tarih boyunca hürriyetini, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimizin; vatanı ve bayrağı uğrunda tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, canı pahasına hür ve bağımsız yaşamasını bildiğini sözlerine ekleyen Vali İsmail Ustaoğlu; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Onur ve övünç kaynağımız Kahraman Gazilerimizin, Şeref Günü olarak saydıkları 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZ, KAHRAMANLIK DESTANINI UNUTMAYACAK”

Milletimizin, şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan için canlarını ortaya koyarak göstermiş oldukları fedakârlık ve kahramanlık destanını asla unutmayacaklarını söyleyen Ustaoğlu, vatan savunmasının en güzel örneği olarak nesiller boyunca yaşatacaklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamalarının devamında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu; “Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınları milletimizin en kıymetli emanetleridir. Kahramanlıklarıyla gurur duyduğumuz gazilerimizin, hak ettikleri saygıyı görmeleri en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla ve milletimizin desteğiyle gazilerimiz ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN