Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümünde, Mehmet Âkif Ersoy’u ve şehitleri rahmetle andı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu, Türk milletinin tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlık için verdiği mücadeleye dikkat çekerek, milletin vatanını, bayrağını ve millî varlığını işgalcilere karşı sonuna kadar savunduğunu belirtti. Türk milletinin hiçbir zaman esir olmamış olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "Hürriyet ve istiklâl aşkı bu milletin ruhudur" ifadesini kullandı.

İstiklâl Marşı'nın, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki simgelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, "Milli Şair" Mehmet Âkif Ersoy’un, Marşı yazarken Türk milletinin kararlılığını ve inancını dile getirdiğini kaydetti. Ustaoğlu, Ersoy’un, Millî Mücadele’nin zorlu koşullarında, milletine "korkma!" diyerek umut verdiğini, bu sözlerle halkın moral bulduğunu ve milletin zafer için olan inancının pekiştiğini belirtti.

Vali Ustaoğlu, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklâl Marşı’nın, Türk milletinin milli iradesinin ve bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi haline geldiğini söyledi. İstiklâl Marşı'nın, Türk milletinin vatanı için verdiği mücadelenin destanı olduğunu dile getiren Ustaoğlu, marşın kabulünün ardından milletin her bireyinin bu marşı gururla okumaya devam ettiğini belirtti.

Vali Ustaoğlu, İstiklâl Marşı'nın kabulünün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ortak bir belgesi ve Türk millî ruhunun bir ifadesi olduğunu söyledi. Bu marşın, savaşla yeniden vatan yapılan toprakların simgesi olduğunu vurgulayan Vali Ustaoğlu, "İstiklâl Marşı, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığının, millî ruhunun ortak heyecanının, ortak iradesinin belgesidir" dedi.

İstiklâl Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümünde, Vali Ustaoğlu başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitleri rahmetle anarken, kahraman gazilere de şükranlarını sundu.

HABER: HABER MERKEZİ