Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 6 Şubat'ta hayatını kaybeden depremzedeler için salep ikramında bulundu.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için depremin yıldönümünde Yıldırım Cami önünde salep dağıtım etkinliği gerçekleştirdi.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün salep hayrı, depremzedelere olan duyarlılığın bir göstergesi olarak hayata geçirildi. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Mikail Akıllı salep dağıtımının, afetin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve afetten etkilenenlerin acısını paylaşmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bölge Müdür Akıllı, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada; “Bugün 6 Şubat. Asrın felaketi dediğimiz, ülkemizin en büyük imtihanlarından birisi olan 6 Şubat 2023’te büyük bir felaket yaşadık. Burada 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Bugüne özgü Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak orada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız için hatimler indirdik, dualar yaptık. Sonrasında da Balıkesirli vatandaşlarımıza hayır ikramında bulunduk. Allah, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza gani gani rahmet eylesin, geride kalanlara da sabırlar diliyorum” dedi.

Etkinlikte vatandaşlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından dağıtılan sıcak salebi alarak, hem depremde kaybettikleri vatandaşları anmış oldular hem de dayanışma içinde bir araya geldiler.

Öte yandan vatandaşlar, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ve emeği geçen yetkililere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

HABER: BUSE ASLAN