Emekliler Derneği Bandırma Şubesi Başkanlığına yeniden Ahmet Türkmen seçildi.

Emekliler Derneği Bandırma Şubesi’nin 13.Olağan Genel Kurul’u, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul’a TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ile genel merkez yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Genel Başkan Kazım Ergün seçildi ve kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Ergün, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanları kınadığını belirterek, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından, mevcut Başkan Ahmet Türkmen’in okuduğu faaliyet ve denetleme kurulu raporları oy birliğiyle kabul edildi. Tahmini bütçe de oylamaya sunularak kabul edildi.

Genel kurulda konuşan Ahmet Varnalı, başkan seçilmesi durumunda gerçekleştireceği hizmetlerden bahsetti. Yönetim Kurulu Üyeleri ile huzur haklarından feragat ederek dernek üyelerinin çocuklarına burs vereceğini söyleyen Varnalı, “Derneğin üyelik bilgileri güncellenmiyor, olağan yönetim kurulu toplantıları yapılmıyor. İndirimler imzalandı dense de üyelerimiz bu indirimlerden yararlanamıyor. Kısacası, dernek iyi yönetilmiyor. Seçilir seçilmez bir WhatsApp hattı oluşturarak üyelerimizi bilgilendireceğiz. Gelir-gider tablolarını aylık olarak üyelere aktaracağız ve huzur haklarımızı almayıp üyelerimizin çocukları için burs olarak kullanacağız” dedi.

Dernek üyelerinin yararlanamadığı haklardan bahseden Orhan Demir, kalıcı eserler bırakmak için aday olduğunu belirtti. Demir, “Milli Bayramlarda Emekliler Derneği'nin çelengini Atatürk Anıtı’nda göremedik. Emekliler kampından Bandırmalı üyeler yeterince yararlanamıyor, sadece aylık 1 aile kampa gidebiliyor. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak gerekiyor” diye konuştu.

Şimdiye kadar verdiği hizmetleri anlatan mevcut Başkan Ahmet Türkmen, 2 buçuk yıldır görevlerini eksiksiz yerine getirdiğine dikkat çekti ve “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Üç adaylı seçim sonucunda Ahmet Varnalı 63 oy, Orhan Demir 108 oy, Ahmet Türkmen ise 121 oy aldı. Ahmet Türkmen, 121 oy ile yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri şu şekilde belirlendi: Kadın Dernek Başkanı Esen Ersoy, Cumhur Sevim, Ergün Üstüner ve Dilek Eskicioğlu. Yedek Yönetim Kurulu üyeleri ise Necla Bıçkıcılar, Recep Karaoğlu, İbrahim Kavaz, Mustafa Yamaner ve Abdullah Uğur oldu.

HABER: HABER MERKEZİ