Balıkesir’de Vali Ustaoğlu’nun talimatı doğrultusunda taklit ve tağşiş gıda ürünlerine yönelik yapılan denetimler tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun talimatı ve İlçe Kaymakamlıklarının koordinesinde; İlçe Jandarma Komutanlıkları, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri tarafından 2024 yılı Ocak – Temmuz döneminde her ay düzenli olarak 20 ilçede iş yerleri, semt pazarları ve tezgahlarda; toplum sağlığını tehlikeye sokacak zeytinyağı, bal, pekmez, tahin ve benzeri taklit, tağşiş gıda ürünlerinin tespitine yönelik yapılan denetimler sıkı bir şekilde sürdürülüyor.

Yapılan denetimler kapsamında 2024 yılının Ocak – Temmuz döneminde ekipler tarafından 2 bin 472 işyeri, bin 140 pazar yeri ve tezgahı ile bin 657 araç kontrol edildi. Denetimler sırasında alınan numunelerin akredite laboratuvarlarında incelenmesinin ardından herhangi bir taklit ve tağşiş gıda ürünü tespit edilmedi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda: “Genel sağlığın korunması, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin alın teri olan yöresel ürünleri vatandaşlarımıza güvenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılması amacıyla paydaş kurumlar ile müşterek icra edilen denetimler sayesinde, haksız rekabet ve kazancın önüne geçilerek, sağlıksız ürünlerin satışına engel olunmakta, vatandaşlarımızın yöresel gıda ürünlerine gönül rahatlığı ile ulaşması sağlanmaktadır” denildi.

HABER: BUSE ASLAN