Sındırgı'da, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi iş birliğiyle süt otu tohumu (ryegrass) desteği verildi. Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla düzenlenen programda, 104 çiftçiye yüzde 50 hibe ile toplamda 5 bin 175 kilogram süt otu tohumu dağıtıldı.

Dağıtım töreni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sındırgı İtfaiye Grup Amirliği bahçesinde yapıldı. Törene katılanlar arasında Sındırgı Belediye Başkan Vekili Emin Yıldız ve birçok üretici yer aldı. Başkan Vekili Yıldız, konuşmasında, “Çiftçilerimizin üretimine katkı sağlayacak bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Bu destekle, Sındırgılı çiftçilerin daha verimli bir sezon geçirmesi ve bölgedeki tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Balıkesir genelinde sağladığı süt otu tohumu desteği, üreticiler arasında büyük ilgi görüyor. Sındırgılı çiftçiler, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bu desteğin kendilerine önemli katkılar sağladığını ifade ederek Başkan Ahmet Akın’a teşekkürlerini iletti.

HABER: HABER MERKEZİ