Balıkesir Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişiye aşure ikram edildi! Muharrem ayının bereketini paylaşan Sındırgı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Serkan Sak'tan anlamlı teşekkürler.

Sındırgı ilçesinde, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure ikramı etkinliği gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte yaklaşık 1500 kişilik aşure, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinlik, ilçede birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği, toplumsal dayanışma kültürünün ön plana çıkarıldığı bir ortamda gerçekleşti. Aşure kazanlarının başında belediye görevlileri ve gönüllüler yer aldı. Hazırlanan aşureler, meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara ikram edildi.

Programa Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, eşi Gonca Sak, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe her yaştan vatandaş ilgi gösterirken, birçok kişi aşure almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinlik boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Belediye Başkanı Serkan Sak, yaptığı kısa açıklamada Muharrem ayının manevi önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin toplumda dayanışma duygusunu pekiştirdiğini ifade etti. Başkan Sak, ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Aşure etkinliği ile ilgili herhangi bir siyasi mesaj verilmezken, organizasyonun tüm kesimlere açık olması dikkat çekti. Belediyeden yapılan açıklamada, etkinliğin geleneksel değerleri yaşatma ve toplumsal birlikteliği destekleme amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

HABER: HABER MERKEZİ