Bandırma'da, 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde görevliyken 22 Mayıs 1979 tarihinde geçirdiği kaza sonucu Şehit olan Hava Pilot Üsteğmen İbrahim Zeybekcan'ın adı, Paşakent Mahallesi'nde bir parka verildi.

Açılış törenine; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın yeni komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren, Bandırma Belediye Başkan Vekili Aydın Yağar, Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç, İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan, şehidin 1975 Hava Harp Okulu sınıf arkadaşları ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Şehit Hava Pilot Üsteğmen İbrahim Zeybekcan'ın hayatı ve şahadeti anlatıldı. 22 Mayıs 1979 tarihinde yaşadığı talihsiz kaza sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen İbrahim Zeybekcan'ın anısına Hava Harp Okulu Mezunları adına emekli Hava Pilot Binbaşı Orhan Ayan ile 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren konuşma yaptı.

6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren "6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli bir F-5 pilotu olan ve 22 Mayıs 1979 tarihinde geçirdiği talihsiz kaza sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen İbrahim Zeybekcan'ın adını ölümsüzleştirmek adına buradayız. Bu güzel park ve yaşam alanına şehidimizin adının verilmesi vesilesiyle düzenlenen bu anlamlı törende sizlerle bir arada olmanın sevinci ve gururu içindeyim. Şehitlerimiz, hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem de Türk ulusun şeref abideleridir. Onların hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak, bizler için sonsuz bir sorumluluktur. Vatanımızın egemenliği, milletimizin onurlu yaşamı ve devletimizin ilelebet varlığını sürdürmesi adına canlarını feda eden şehitlerimiz, bugün bağımsız ve özgür bir şekilde yaşamamızın mimarlarıdır. 1911'de kurulan Türk Hava Kuvvetleri ile başlayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir!" sözüyle ivme kazanan Türk havacılığı, Cumhuriyet döneminde önemli başarılar elde etmiştir. Ancak bu süreç, birçok pilotumuzun ve havacı personelimizin kaza kırımına uğrayarak Hava Şehitleri arasına katılmasına da tanık olmuştur. 1943 yılında kurulan ve bugüne kadar 75 kahramanını şehit vermiş olan Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, şehitlerimizden 25'i Bandırma Şehitliği'nde yatarken, 50'si diğer şehirlerimizde anılmaktadır. İşte bu kahramanlardan biri olan Üsteğmen İbrahim Zeybekcan, adını Bandırma'da yaşatmamız için bize ilham verenler arasındadır. Bu vesileyle, şehidimizin adının yaşatılmasına öncülük eden 1975 Hava Harp Okulu devre arkadaşlarına, törene katılamayan ancak kalbi burada olan şehidimizin aile ferdi ve Bandırma Belediyesi personeline, özellikle Belediye Başkanımız Sayın Tolga Tosun'a derin minnettarlığımı ifade etmek isterim. Şehidimizin adı, bu parkta yaşayacak ve gelecek nesillere şehitlerimizin fedakârlık hikayelerini anlatacaktır. Onların fedakarlıkları sayesinde, bugün huzur içinde yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, tören Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan'ın dua okuması ile devam etti. Müftü Pehlivan'ın duaları ile parkın resmi açılışına geçildi. Açılış töreninin sonunda, protokol üyeleri yeni açılan parkı gezerek, parkla ilgili bilgi aldılar.

HABER: SERMİN ASLAN