Balıkesir Tabip Odası 1 Nisan COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Açıklamada COVID-19 pandemisi nedeniyle 513 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Pandemi nedeniyle Türkiye’de kaybettiğimiz ilk sağlık çalışanının ölüm günü olan 1 Nisan; TTB 72. Büyük Kongresi’nde karar alınarak “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan edilmişti. Balıkesir Tabip Odası bu gün dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı Açıklamada; “Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 


Açıklamanın devamında ise bilimsel, şeffaf ve emekten yana yönetim anlayışı benimsenseydi hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının halen hayatta olacakları söylendi. Açıklamada “Bilinmelidir ki haklarımız için verdiğimiz mücadele, bir ölüm kalım mücadelesidir. Yaşamak için, sağlığımızı kaybetmemek için insanca yaşamaya yetmeyecek ücretlendirme sistemine, ağırlaştırılmış çalışma koşullarına, sağlıkta şiddete, toplum sağlığını hiçe sayan politikalara karşı hep birlikteyiz” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklama; “Meydana gelen her afetin yükünü hekim ve sağlık emekçileri olarak biz çekerken; daha da kötüleşen çalışma koşullarımızla ilgili kamu otoritesinden herhangi önemli bir adım gelmedi. Bu da yetmezmiş gibi haklarımızı gasp eden uygulamalarda da halen sınır tanınmıyor” ifadeleriyle son buldu.

 




KAYNAK: İHA