Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Merkez İşletme Müdürü, Fidanlık Müdürü ve Hukuk Müşavirinin katılımıyla Ekim Ayı Video Konferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 2024 yılı gerçekleşmeleri ile 2025 yılı programlarının değerlendirilmesini yaptı. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat da toplantıya katılarak önemli mesajlar verdi.

Toplantının başında konuşan Bakan Yardımcısı Polat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın selamlarını iletti. Polat, Orman Genel Müdürlüğü'nün Anayasa’dan aldığı yetkilerle yürütülen ormancılık faaliyetlerinin ülkemiz açısından memnun edici bir seviyede olduğunu ifade etti. Özellikle son dönemde maden ve enerji izinleri, orman yangınları ile mücadele ve ağaçlandırma çalışmalarına dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Polat, bu konular hakkında bazı odaklarca aleyhte spekülatif paylaşımlar yapıldığını belirtti. Bu tür spekülasyonların, kamuoyunda yanlış algılara yol açabileceğini vurgulayan Polat, ormancılık faaliyetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde sürdürülmesinin gerekliliğine dikkat çekti. "Spekülasyonlara meydan vermemeliyiz. Rehavete kapılmadan, yeşil vatanımız için çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız" dedi.

Ayrıca, toplantıda 2024 yılı için hedeflenen projeler hakkında bilgiler verildi. Karacabey, önümüzdeki süreçte orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma projeleri ve sürdürülebilir ormancılık uygulamalarına ağırlık verileceğini açıkladı. Toplantıda, tüm katılımcılar, mevcut projelerin ilerlemesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

HABER: HABER MERKEZİ