Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan ORKUT, Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde eğitimlerine başladı.

Ülkemizde meydana gelebilecek olası orman yangınları başta olmak üzere deprem vb. afetlerde arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Orman Arama Kurtarma Timleri (ORKUT), Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde eğitimlerine başladı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli personellerce oluşturulan ve ülkenin her bir köşesinde görev yapabilecek Orman Arama Kurtarma Timleri düzenlenen teorik ve pratik uygulamalı eğitimler neticesinde göreve hazır olacaklar.

Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü tatbikat alanında gerçekleştirilen eğitime katılan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, öncelikle herhangi bir afet ve felaket yaşanmamasını temenni ettiğini dile getirerek, herhangi bir afet ve felaket yaşanması halinde ORKUT ekiplerinin kendilerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceklerine inandığını ifade ederek ORKUT’a ve eğitimcilere çalışmalarında başarıla diledi.

Balıkesir İl AFAD Müdürlüğü uzman ekiplerince düzenlenen eğitimde, Orman Arama Kurtarma Tim’ine, organizasyon ve planlama, görev dağılımı kriz anında iş güvenliği tedbirleri, güvenli alan oluşturma, keşif, çadır kurma, duvardan delik açma, ilk müdahale, apartmandan yaralı indirme, yaralıyı sedyeye alma ve taşıma gibi hayati önem taşıyan konular işlendi.

HABER: SERMİN ASLAN