Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve beraberindeki heyet, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ömer Seyfettin’i vefatının 105. yılında andı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan ve Gönenli olan Ömer Seyfettin, vefatının 105. yılında mezarı başında anıldı. Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Eyüpsultan Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile İstanbul’daki hemşehrileriyle birlikte Zincirlikuyu Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı.

Anma etkinliği, Ömer Seyfettin’in edebiyat dünyasındaki önemli yerini bir kez daha hatırlatırken, aynı zamanda yazarın eserlerinin Türk edebiyatındaki etkisini vurguladı. Başkan Palaz, burada yaptığı açıklamada, "Türk edebiyatının öncü ismi, hemşehrimiz Ömer Seyfettin’i vefatının 105. yılında mezarı başında dualarla andık. Eserleri ve fikirleriyle nesiller boyu yaşamaya devam edecek büyük yazarımızı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Anma törenine katılanlar, Ömer Seyfettin'in Türk hikayeciliğine olan katkılarını ve yazarlık kariyerindeki iz bırakan eserlerini bir kez daha hatırlayarak, yazarın adını yaşatmaya devam edeceklerini belirttiler. Ayrıca, Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de törene katılarak, Ömer Seyfettin’in edebi mirasını yaşatma noktasında kararlılıklarını ifade ettiler.

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki bu anlamlı törende, katılımcılar, Ömer Seyfettin’in Türk edebiyatına katkılarının unutulmadığını ve onun eserlerinin gelecek nesillere ilham vermeye devam edeceğini dile getirdi.

HABER: HABER MERKEZİ